TORTELLINI FYLLD MED SVAMP OCH FÄRSKOST
Att göra sin egen pasta är väl värt mödan, resultatet här blir en krämig och smakrik middag.
INGREDIENSER
4 grön sparris, delad i mindre bitar
100 g blandad svamp, delad i mindre bitar
0.5 vitlöksklyfta, finhackad
0.5 bananschalottenlök, finhackad
0.5 bit pecorino att riva
smör att steka svamp i
olivolja att steka sparris i
salt och peppar
TORTELLINI
200 g durumvetemjöl
120 g ägg, ca 4 st
0.5 dl ricotta
0.5 dl stekt fintärnad svamp
0.5 msk finstrimlad persilja
½ dl riven pecorino
37.5 g rumstempererat smör
salt och peppar
TILLAGNING
- Häll ut mjölet i en hög på arbetsbänken. Forma ett stort hål i mitten. Knäck i äggen. Vispa äggen med en gaffel och vispa i mjölet lite i taget.
- Rör ihop allt och knåda till en smidig deg i ca 7 minuter. Dela degen i två bitar och täck med plastfolie. Låt vila i kyl i ca 1 timme.
- Kavla ut degen i pastamaskin. Kavla inte ut för tunt, då spricker den. Är skalan 1–10 på pastamaskinen så kavla ut till 7. Stansa ut 16 rundlar om ca 10 cm.
- Blanda ricotta, stekt fintärnad svamp, strimlad persilja och riven pecorino. Smaka av med salt och peppar. Fördela röran på rundlarna och forma till tortellini. Lägg den färdiga tortellinin på mjölat bakplåtspapper.
- Stek blandad svamp tillsammans med vitlök och schalottenlök i smör. Stek gyllenbrun och krydda med salt och peppar. Stek den gröna sparrisen i ca 2 minuter i olivolja.
- Koka tortellinin i 5 minuter i saltat vatten. Lyft ur tortellinin och mixa i det rumstempererade smöret i 1 dl av pastavattnet till ett smörskum.
- Lägg upp på varma tallrikar och ringla över smörskummet. Avsluta med att riva över pecorino.