SOPPA PÅ TRATTKANTARELL MED TOAST PÅ LEVAINE OCH SMÖRSTEKTA KANTARELLER
Vad går bäst ihop med en kantarelltoast? En kantarellsoppa såklart.
INGREDIENSER
2.5 dl trattkantareller, väl ansade
1 finhackade schalottenlökar
1 dl vitt vin
2.5 dl kycklingbuljong
2 dl vispgrädde
0.5 msk citronsaft
rapsolja till stekning
salt och peppar
Toast med trattkantareller
1 skivor levainebröd, delade på mitten
2 dl trattkantareller, väl ansade
6 små champinjoner
0.5 finhackad vitlöksklyfta
0.5 msk finhackad persilja
smör till stekning
salt och peppar
TILLAGNING
- Bryn schalottenlök och trattkantareller i rapsolja i en kastrull. Tillsätt vitt vin och låt koka tills hälften återstår. Häll i kycklingbuljong och koka det tills hälften återstår. Häll i vispgrädden och koka i ytterligare några minuter. Mixa till slät konsistens och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Stek brödbitarna gyllenbruna i smör. Stek trattkantareller tillsammans med vitlök och champinjoner. Krydda med salt, peppar och hackad persilja.
- Häll upp soppan och servera den riktigt varm. Lägg upp svampen på de nystekta brödbitarna. Garnera med valfri ört. Servera gärna med parmesankräm.