FRITTATA MED PICO DE GALLO

FRITTATA MED PICO DE GALLO

FRITTATA MED PICO DE GALLO

Enkel äggrätt med het tomatsalsa.

INGREDIENSER

4 ägg
1/2 gul lök, finhackad
4 romantica-tomater, delade på hälften
1/2 dl koriander, finskuren
1/3 röd chili, skuren i tunna skivor
1 dl parmesanost, riven
2 matpotatisar, kokta och skurna i mindre bitar
1 dl vispgrädde
olivolja att steka i
krasse att garnera med
salt och peppar

TILLAGNING

  • Blanda ägg och vispgrädde i en bunke. Vispa till slät smet. Vänd i parmesan. Krydda med salt och peppar.
  • Sautera (stek hastigt utan att grönsakerna tar färg) lök, tomat, chili och potatis i olivolja i en stekpanna i 5 minuter.
  • Häll grönsaksblandningen i äggsmeten och tillsätt koriander. Rör om så att allt blandas väl.
  • Häll smeten i en ugnsfast form och sätt in i ugn på 160 grader i 20–25 minuter till gyllenbrun färg. Ta ut och garnera med krasse.