VITELLO TONNATO MED LAGRAD PARMESAN, FRITERAD KAPRIS OCH HJÄRTSALLAD

VITELLO TONNATO MED LAGRAD PARMESAN, FRITERAD KAPRIS OCH HJÄRTSALLAD

VITELLO TONNATO MED LAGRAD PARMESAN, FRITERAD KAPRIS OCH HJÄRTSALLAD

Kalv och tonfisk är en klockren kombination i den här italienska rätten. Tillsammans med krispig, friterad kapris har du en middag som kommer göra succé.

INGREDIENSER

300 g kalvrygg, putsad
1 st hjärtsallad, sköljd och delad i sina blad
1 msk kapris
4 rädisor, sköljda och delade på mitten
2 vårlökar, förvällda
40 g lagrad parmesan
rivet skal av 1/2 citron
rapsolja att fritera och steka i
salt och svartpeppar

TONNATOSÅS

50 g tonfisk i vatten, väl avrunnen
1 tsk kapris
1 dl majonnäs
0.5 msk finskuren persilja
0.5 vitlöksklyfta, skalad och finhackad
salt och svartpeppar

TILLAGNING

  • Stek kalvryggen gyllenbrun runt om i rapsolja.   
  • Gnid in i rivet citronskal och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugn på 100 grader till en kärntemperatur på 57 grader. Kyl av.  
  • Hetta upp rapsolja i en kastrull till ca 160 grader och fritera kaprisen till spröd konsistens. Låt rinna av på hushållspapper.   
  • Mixa tonfisk, kapris och vitlök i en mixer till slät konsistens. Blanda med majonnäs och persilja. Smaka av med salt och peppar.   
  • Skiva kalvryggen i tunna skivor. Lägg upp på fat eller tallrikar och garnera med hjärtsallad, friterad kapris, rädisor och vårlök. Ringla över såsen och riv på parmesan. Servera med kokt färskpotatis.