POUSETTE MED KARAMELLISERADE CITRUSFRUKTER, ROSMARIN OCH PECANNÖTTER

POUSETTE MED KARAMELLISERADE CITRUSFRUKTER, ROSMARIN OCH PECANNÖTTER

Bara namnet får det att vattnas i munnen.

INGREDIENSER

3,5 dl vispgrädde
0.5 dl strösocker
dl strösocker
0,5 dl rostade, hackade pecannötter

Karamelliserade citrusfrukter

1 dl pomelo, skalad och plockad i mindre bitar
0.5 blodgrape, skalad och filéad
0.5 dl strösocker
0.5 dl vatten
0.5 rosmarinkvist

TILLAGNING

  • Koka upp grädde och socker. Låt svalna något och tillsätt citronsaften. Rör om och häll upp i djupa tallrikar. Kyl i ett par timmar.
  • Smält sockret i en kastrull och låt det bli gyllenbrunt. Tillsätt vatten och rosmarin. Låt koka till karamellkonsistens. Vänd i citrusfrukterna. Kyl.
  • Fördela citrusfrukterna på pousetten och garnera med rostade pecannötter.