FATLAGRAD MATJES PÅ KAVRING MED CRÈME FRAICHE, MANDELPOTATIS OCH ÄGG

FATLAGRAD MATJES PÅ KAVRING MED CRÈME FRAICHE, MANDELPOTATIS OCH ÄGG

Om matjessillen är din favorit på julbordet så gillar du den här.

INGREDIENSER

2 skivor kavring
2 fileér matjessill
1 mediumkokta ägg
2 msk crème fraîche
2 kokta mandelpotatisar
smör
dill
smörgåskrasse
salt och peppar

TILLAGNING

  • Skär bort kanten från kavringskivorna och smöra dem. Lägg på tallrikar.  
  • Skiva mandelpotatisen och krydda den med salt och peppar. Fördela skivorna på kavringen.  
  • Dela matjessillen i 1 centimeter breda bitar och lägg den sedan på potatisen.  
  • Skala och dela äggen. Placera en halva på varje tallrik.  
  • Klicka på crème fraîche och garnera med dill och smörgåskrasse.