LAMMRYGG MED HUMMUS, TORKADE OLIVER, PINJENÖTTER OCH YOGHURTBOLL

LAMMRYGG MED HUMMUS, TORKADE OLIVER, PINJENÖTTER OCH YOGHURTBOLL

LAMMRYGG MED HUMMUS, TORKADE OLIVER, PINJENÖTTER OCH YOGHURTBOLL

Hemmagjord hummus är underbart gott! I kväll serveras den med saftig lammytterfilé som smaksätts med den syrliga kryddan sumak.
 

INGREDIENSER

300 g lammytterfilé utan kappa
½ msk libanesiska sju kryddor
1 msk malen sumak
1.5 msk pinjenötter, rostade
1 msk kikärtor, kokta och väl avrunna
8 torkade svarta oliver
4 yoghurtbollar att garnera med
olivolja att steka i
mynta att garnera med
salt

HUMMUS

2.5 dl kikärtor, kokta och väl avrunna
1 tsk spiskummin
1.5 vitlöksklyftor
0.5 ½ dl tahini
½ dl olivolja
2 msk citronsaft
3 msk vatten
salt

TILLAGNING

  • Lägg spiskummin, vitlöksklyftor, tahini, olivolja och citronsaft i en mixer och mixa till slät konsistens.
     
  • Tillsätt kikärtorna och mixa till slät konsistens. Är hummusen för tjock när du mixar så späd med lite vatten. Smaka av med salt.
     
  • Krydda lammytterfilén med libanesiska sju kryddor, sumak och salt. Stek gyllenbrun i olivolja till en kärntemperatur på 55 grader. Låt vila.
     
  • Lägg upp på varma tallrikar och garnera med rostade pinjenötter, kikärtor, torkade oliver, yoghurtbollar och mynta.