KRÄMIG CHOKLAD OCH HALLONMARÄNG MED SOMMARBÄR OCH LEMON CURD

Image Title

Lägg sju olika sorters blommor under kudden och dröm om en perfekt kombination av mustig choklad och friska sommarbär.

INGREDIENSER

Blandade färska bär

CHOKLAD OCH HALLONMARÄNG, CA 10 ST

1 ½ dl äggvita
2.5 ½ dl strösocker
37.5 g mörk choklad
0.5 dl frysta hallon, tinade

LEMON CURD

1 citroner, tvättade
1 äggulor
0.5 ägg
1 dl socker
vatten
50 g rumstempererat smör

TILLAGNING

  • Blanda äggvita och socker i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett varmt vattenbad genom att placera bunken över en kastrull med kokande vatten. Vispa marängen tills den är 55–60 grader. Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa marängen till den kallnat.  
  • Hacka och smält chokladen på låg effekt i mikron. Vänd försiktigt ner chokladen och hallonen i marängsmeten så att den blir marmorerad.   
  • Klicka ut marängsmeten på ett par plåtar med bakplåtspapper. Grädda marängerna i nedre delen av ugnen på 130 grader i cirka 35–45 minuter eller till de släpper från bakplåtspappret. Låt svalna på galler.  
  • Riv skalet på citronerna fint och pressa ut juicen.  
  • Vispa äggulor, ägg och socker några minuter i en skål. Ställ skålen i vattenbad och tillsätt citronskal och citronjuice. Vispa till krämen tjocknat, det kan ta en kvart.  
  • Klicka i det rumstempererade smöret under omrörning till det smält. Låt svalna. Kyl.  
  • Lägg upp på tallrikar med rikligt med bär.