HONUNGSGLASERAD KYCKLING MED PERSISKT RIS

HONUNGSGLASERAD KYCKLING MED PERSISKT RIS

HONUNGSGLASERAD KYCKLING MED PERSISKT RIS

Servera saftig kyckling med smakrikt ris och sötman från honung.

INGREDIENSER

2 majskycklinglår
½ tsk gurkmeja
½ tsk spiskummin
¼ tsk malen kanel
2 msk honung
salt och peppar
olivolja att steka i

PERSISKT RIS

1.5 dl basmatiris
0.5 ½ msk smör
0.5 gul lök, skalad, halverad och skivad
2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
1 msk honung
0.5 tsk spiskummin
½ tsk gurkmeja
½ tsk malen kanel
1 dl tranbär
0.5 dl pistagenötter, grovt hackade
0.5 dl granatäpplekärnor
1 dl plockad persilja
2 rädisor, halverade
salt och peppar

TILLAGNING

  • Blanda gurkmeja, spiskummin, malen kanel, salt och peppar och gnid in kycklinglåren i kryddblandningen. Stek kycklingen gyllenbrun i olivolja.
     
  • Lägg över kycklingen i en ugnsfast form och sätt in i ugnen på 125 grader till en kärntemperatur på 70 grader.
     
  • Ta ut kycklingen och ringla över honungen. Sätt in i ugnen i ytterligare 5 minuter.
     
  • Koka riset enligt anvisningen på paketet.
     
  • Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt gul lök, vitlök och honung. Stek på medelvärme till löken är gyllenbrun och mjuk.
     
  • Häll i det kokta riset, spiskummin, gurkmeja, kanel och tranbär. Rör om i ett par minuter och smaka av med salt och peppar.
     
  • Lägg upp på tallrikar och garnera med pistagenötter, granatäpplekärnor, persilja och rädisa.