KALVLÄGG MED YOGHURT, APELSIN OCH KUMMIN

KALVLÄGG MED YOGHURT, APELSIN OCH KUMMIN

Kryddigt kalvlägg kombineras här med svalkande yoghurt och salta nötter.

INGREDIENSER

2 skivor kalvlägg
1 gula lökar, skalade, halverade och skivade
2 vitlöksklyftor, skalade och tunt skivade
1 dl pressad apelsinjuice
1 lagerblad
0.5 tsk spiskummin
0.5 tsk malen kardemumma
0.5 tsk malen kanel
1 cm färsk ingefära, skalad och finriven
1 tsk rivet apelsinskal
1 msk granatäpple-melass (sirap)
2 dadlar, urkärnade och delade i mindre bitar att garnera med
1 msk hackade pistagenötter att garnera med
1 msk rostade cashewnötter att garnera med
mynta att garnera med
2 msk grekisk yoghurt
olivolja att steka i
salt

TILLAGNING

  • Stek gul lök på medelvärme i ca 5 minuter till den är mjuk och börjar få färg. Häll i vitlök och stek i ytterligare 2 minuter.
     
  • Lägg löken i botten på en ugnsfast form och häll på pressad apelsinjuice och lagerblad.
     
  • Blanda spiskummin, kardemumma, kanel, ingefära, apelsinskal och granatäpple-melass.
     
  • Gnid in kalvläggen i kryddblandningen och placera dem på löken i formen. Krydda med salt. Täck med folie och sätt in i ugn på 100 grader i ca 10 tim. Läggen skall bli mjuk och mör.
     
  • Garnera med dadlar, yoghurt, pistage och cashewnötter. Servera med smaksatt hummus och pitabröd.