SOTAD BABYGEM MED GETOST, ROSTADE FRÖN, SALT MANDEL OCH HONUNG

SOTAD BABYGEM MED GETOST, ROSTADE FRÖN, SALT MANDEL OCH HONUNG

SOTAD BABYGEM MED GETOST, ROSTADE FRÖN, SALT MANDEL OCH HONUNG

SOTAD BABYGEM MED GETOST, ROSTADE FRÖN, SALT MANDEL OCH HONUNG SOTAD BABYGEM MED GETOST, ROSTADE FRÖN, SALT MANDEL OCH HONUNG

Ljummen sallad som passar till en enklare lunch eller som ett tillbehör till middagen.

INGREDIENSER

2 huvud babygem (hjärtsallad), halverade
75 g getost delad i mindre bitar
1 msk honung
1 msk rostade solroskärnor
1 msk rostade pumpakärnor
1 msk saltrostad mandel, grovhackad
olivolja
sherryvinäger
rapsolja att steka i
salt och peppar
valfria örter att garnera med

GETOSTYOGHURT

1 dl matlagningsyoghurt
25 g getost
ett par droppar citron
0.5 tsk honung

TILLAGNING

  • Hetta upp en stekpanna så att den är riktigt varm.                                              
  • Pensla snittytorna på gemsalladen med rapsolja och lägg dem med snittytan neråt i den heta stekpannan. Låt sota i någon minut. Lyft upp gemsalladen och lägg den på ett fat.
  • Ringla över olivolja och stänk över lite vinäger. Krydda med salt och peppar.         
  • Mixa yoghurt, getost, citron och honung till slät konsistens. Strö getost, frön och mandel över salladen. Ringla över honung och getostyoghurt. Garnera med örter.