CEVICHE PÅ MARULK, JALAPEÑO, KORIANDER OCH LIME

CEVICHE PÅ MARULK, JALAPEÑO, KORIANDER OCH LIME

Image Title

Ceviche är en limemarinerad fiskrätt som är vanlig i Latinamerika. Ett fräscht tilltugg som gör sig bra som förrätt.  

INGREDIENSER

175 g färsk marulkfilé eller torskfilé
juice från 4 lime
1 medelstora tomater
0.5 liten silverlök, skalad, halverad och finhackad
0.5 dl finskuren koriander
0.5 jalapeño, finskuren
0.5 msk majonnäs
salt och svartpeppar

TILLAGNING

  • Skär fisken i små tärningar.  
  • Kärna ur och fintärna tomaterna.  
  • Blanda fisk, limejuice, tomater, silverlök, koriander, jalapeño och majonnäs.  
  • Smaka av med salt och peppar. Låt stå i 5 minuter innan servering.