Image Title
Kantarellsäsong! Smörstek och servera med en krämig potatiskompott.
INGREDIENSER
150 g gula kantareller, väl ansade
0.5 bananschalottenlök, finhackad
2 sticklökar, förvällda därefter väl kylda
0.5 röd endiv
4 buntmorötter, skalade
olivolja att steka i
smör att steka i
salt och peppar
POTATISKOMPOTT
250 g färskpotatis, väl tvättad
25 g smör
0.5 msk crème fraîche
0.5 tsk rivet citronskal
1 dillkvistar
1 msk finskuren dill
salt och peppar
PEPPARROTSSMÖR
25 g smör
1 msk riven pepparrot
salt
TILLAGNING
- Mixa smör och pepparrot. Smaka av med salt. Rulla in i smörpapper och lägg i frysen.
- Koka potatisen till kompotten mjuk i saltat vatten med dillstjälkar i. Häll av vattnet och låt ånga av.
- Krossa potatisen med en ballongvisp eller sked. Blanda i smör, crème fraîche, citronskal och finskuren dill. Blanda väl och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
- Stek kantarellerna gyllenbruna i smör tillsammans med schalottenlöken. Krydda med salt och peppar.
- Koka morötterna möra i saltat vatten. Dela ner endiven i mindre bitar. Grilla vårlöken på ett grilljärn.
- Lägg upp på tallrikar och riv över pepparrotsmöret.