VILDSVINSKORV MED POTATISPURÉ, SALTGURKA, PICKLAD SENAP OCH SPRÖDA LÖKRINGAR

VILDSVINSKORV MED POTATISPURÉ, SALTGURKA, PICKLAD SENAP OCH SPRÖDA LÖKRINGAR

VILDSVINSKORV MED POTATISPURÉ, SALTGURKA, PICKLAD SENAP OCH SPRÖDA LÖKRINGAR

En lyxigare variant på falukorv med mos.

INGREDIENSER

2 vildsvinskorvar eller salsiccia
3 saltgurkor delade på mitten
1 msk gula senapsfrö
1 msk vitvinsvinäger
2 msk strösocker
3 msk vatten

POTATISPURÉ

600 g skalad potatis, t ex amadine
0.5 dl mjölk
25 g smör
salt

LÖKRINGAR

0.5 stor gul lök
1 ägg
1/2 dl vatten
vetemjöl att panera i
panko ströbröd att panera i
olja att fritera i
salt och peppar

TILLAGNING

  • Koka senapskornen på svag värme i ca 30 minuter med vinäger, socker och vatten. Låt svalna i lagen. Sila.
  • Skala den gula löken. Skär cm tjocka skivor av löken och tryck försiktigt ut lamellerna (ringarna).
  • Panera i följande ordning. Vetemjöl, ägg och sedan panko.                                 
  • Fritera gyllenbruna i olja på ca 160 grader. Lägg på hushållspapper och låt rinna av. Krydda med salt och peppar.
  • Koka potatisen mjuk till potatispurén. Passera och blanda med mjölk och smör. Smaka av med salt. Vispa till slät konsistens. Skeda upp purén i en spritspåse.
  • Stek korven och lägg upp på varma tallrikar. Garnera gärna med något grönt.