TARTELETT MED KARAMELLISERAD LÖK, SARDELL OCH LAGRAD CHEDDAR

TARTELETT MED KARAMELLISERAD LÖK, SARDELL OCH LAGRAD CHEDDAR

Perfekt som lunch och till matlådan.

INGREDIENSER

0.5 förpackning pajdeg, osötad
2 silverlökar
1.5 msk vitvinsvinäger
0.5 honung
1 msk smör
3 sardeller
100 g riven cheddarost
0.5 ägg
0.5 dl vispgrädde
0.5 msk plockad timjan
salt och peppar

TILLAGNING

  • Skala och skiva silverlöken tunt. Lägg den i en kastrull tillsammans med vitvinsvinäger, honung, timjan och smör. Låt gå på medelvärme tills löken är mjuk, vätskan kokt in och löken är gyllenbrun. Smaka av med salt och peppar.
  • Vispa ägg och vispgrädde till slät konsistens. Blanda den med löken och den rivna osten.
  • Klä en pajform med pajdegen. Skär kanterna jämna. Fyll formen med lök och ostsmeten. lägg på sardellerna och baka i ugn på 160 grader i 30 minuter till gyllenbrun färg.