KROKETTER MED KYCKLING, INGEFÄRA OCH CHILIDIPP
När du tröttnat på de klassiska köttbullarna.
INGREDIENSER
200 g kycklingfärs
1 ägg
0.5 dl vispgrädde
0.5 msk rostade sesamfrön
1 tsk sesamolja
1 tsk riven ingefära
0.25 finhackad chili
0.5 dl finhackad purjolök
vetemjöl till panering
1.5 äggulor till panering
panko till panering
rapsolja att fritera i
salt och peppar
Chilidipp
1 dl Hellmann’s majonnäs
1 msk sriracha
0.5 tsk limesaft
TILLAGNING
- Blanda kycklingfärsen med äggen och grädden till en jämn färs. Tillsätt sesamfrö, sesamolja, ingefära, chili och purjolök. Rör om ordentligt. Krydda med salt och peppar. Forma små bollar av smeten. Det skall bli ett 20-tal.
- Vispa upp äggulorna med lite vatten. Panera kycklingbollarna i vetemjöl, därefter äggula och avsluta med att rulla dem i panko. Var noga med att det täcker ordentligt. När alla kycklingbollar är panerade så fritera dem i 170 grader till gyllenbruna.
- Blanda sriracha med majonnäs och smaka av med limesaft.
- Servera gärna med råhyvlade grönsaker med sesam, risvinäger och olivolja.