KYCKLINGGYOZA MED RÅHYVLAT PÄRON OCH SOJAMAJJO

KYCKLINGGYOZA MED RÅHYVLAT PÄRON OCH SOJAMAJJO

Image Title

Krämiga dumplings får sällskap med friskt päron.

INGREDIENSER

12 st gyoza (japanska dumplings) smaksatt med kyckling
0.5 dl kycklingbuljong
0.5 msk hoisin-sås
0.5 tsk limejuice
0.75 dl vispgrädde
0.5 päron tunt hyvlat
rapsolja till stekning
salt och svartpeppar

SOJAMAJJO

2 msk majonnäs
0.5 msk soja

TILLAGNING

  • Vispa ihop majonnäs och soja i en bunke. Skeda upp sojamajonnäsen i en spritspåse och lägg i kylen.
  • Stek gyozan gyllenbrun på alla sidor på ganska hög värme. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.
  • Koka ihop kycklingbuljong, hoisin-sås, limejuice och vispgrädde till 1 dl återstår. Lägg i den stekta gyozan och glasera dem i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg upp på tallrikar. Garnera med hyvlat päron och spritsa små punkter av sojamajjon på respektive tallrik.