GNOCCHI MED PECORINO, PARMESAN, SVARTPEPPAR OCH GRÖN SPARRIS

GNOCCHI MED PECORINO, PARMESAN, SVARTPEPPAR OCH GRÖN SPARRIS

GNOCCHI MED PECORINO, PARMESAN, SVARTPEPPAR OCH GRÖN SPARRIS

Krämig gnocchi får här sältan av två vällagrade ostar.

INGREDIENSER

400 g liten gnocchi
0.5 dl riven pecorino
0.5 dl riven parmesan
0.5 dl vatten från gnocchi-koket
200 g grön sparris, skuren i mindre bitar
smörgåskrasse för garnering
olivolja att steka i
salt och svartpeppar från kvarn

TILLAGNING

  • Koka upp 2 liter lätt saltat vatten i en rymlig kastrull. Lägg i gnocchin när det kokar och koka enligt anvisningen på förpackningen. Sila av vattnet och glöm inte att spara 1 dl.
  • Lägg den silade gnocchin i en kastrull tillsammans med pecorino, parmesan och pastavatten. Rör om försiktigt på medelvärme till osten smält och det blivit en krämig konsistens.
  • Stek sparrisen i olivolja. Krydda med salt och peppar.                                        
  • Vänd försiktigt ner sparrisen med gnocchin, smaka av med salt och rikligt med svartpeppar. Lägg upp på tallrikar och garnera med smörgåskrasse.