GNOCCHI MED PECORINO, PARMESAN, SVARTPEPPAR OCH GRÖN SPARRIS
Krämig gnocchi får här sältan av två vällagrade ostar.
INGREDIENSER
400 g liten gnocchi
0.5 dl riven pecorino
0.5 dl riven parmesan
0.5 dl vatten från gnocchi-koket
200 g grön sparris, skuren i mindre bitar
smörgåskrasse för garnering
olivolja att steka i
salt och svartpeppar från kvarn
TILLAGNING
- Koka upp 2 liter lätt saltat vatten i en rymlig kastrull. Lägg i gnocchin när det kokar och koka enligt anvisningen på förpackningen. Sila av vattnet och glöm inte att spara 1 dl.
- Lägg den silade gnocchin i en kastrull tillsammans med pecorino, parmesan och pastavatten. Rör om försiktigt på medelvärme till osten smält och det blivit en krämig konsistens.
- Stek sparrisen i olivolja. Krydda med salt och peppar.
- Vänd försiktigt ner sparrisen med gnocchin, smaka av med salt och rikligt med svartpeppar. Lägg upp på tallrikar och garnera med smörgåskrasse.