Babaganouche

BABA GANUSH MED LINSER OCH FÅROST

BABA GANUSH MED LINSER OCH FÅROST

BABA GANUSH MED LINSER OCH FÅROST

En läcker aubergineröra med sältan från fårost passar perfekt som tilltugg eller en lättare lunch.  

INGREDIENSER

1 stora auberginer
175 g kokta röda linser
2–3 msk citronsaft
1 msk rostade sesamfrön
1 vitlöksklyftor, skalade och delade i mindre bitar
0.5 tsk krossad sumak
½ dl olivolja
40 g fårost
50 g inlagd okra
salt och peppar

TILLAGNING

  • Lägg auberginen på galler och sätt in i ugn på 225 grader i 15–20 minuter. Auberginen skall vara mör i mitten och skinnet skall vara krispigt.
     
  • Ta ut och låt vila i 20 minuter.
     
  • Dela auberginen och skrapa ur inkråmet. Lägg det i en matberedare tillsammans med hälften av linserna, citronsaft, sesamfrö, vitlök, sumak och olivolja. Mixa till en grov konsistens. Smaka av med salt och peppar.
     
  • Rör i resten av linserna. Lägg upp på fat och garnera med fårost, okra och valfritt grönt.