Babaganouche

BABA GANUSH MED LINSER OCH FÅROST

BABA GANUSH MED LINSER OCH FÅROST

En läcker aubergineröra med sältan från fårost passar perfekt som tilltugg eller en lättare lunch.  

INGREDIENSER

1 stora auberginer
175 g kokta röda linser
2–3 msk citronsaft
1 msk rostade sesamfrön
1 vitlöksklyftor, skalade och delade i mindre bitar
0.5 tsk krossad sumak
½ dl olivolja
40 g fårost
50 g inlagd okra
salt och peppar

TILLAGNING

  • Lägg auberginen på galler och sätt in i ugn på 225 grader i 15–20 minuter. Auberginen skall vara mör i mitten och skinnet skall vara krispigt.
     
  • Ta ut och låt vila i 20 minuter.
     
  • Dela auberginen och skrapa ur inkråmet. Lägg det i en matberedare tillsammans med hälften av linserna, citronsaft, sesamfrö, vitlök, sumak och olivolja. Mixa till en grov konsistens. Smaka av med salt och peppar.
     
  • Rör i resten av linserna. Lägg upp på fat och garnera med fårost, okra och valfritt grönt.