BABA GANUSH MED LINSER OCH FÅROST
En läcker aubergineröra med sältan från fårost passar perfekt som tilltugg eller en lättare lunch.
INGREDIENSER
1 stora auberginer
175 g kokta röda linser
2–3 msk citronsaft
1 msk rostade sesamfrön
1 vitlöksklyftor, skalade och delade i mindre bitar
0.5 tsk krossad sumak
½ dl olivolja
40 g fårost
50 g inlagd okra
salt och peppar
TILLAGNING
- Lägg auberginen på galler och sätt in i ugn på 225 grader i 15–20 minuter. Auberginen skall vara mör i mitten och skinnet skall vara krispigt.
- Ta ut och låt vila i 20 minuter.
- Dela auberginen och skrapa ur inkråmet. Lägg det i en matberedare tillsammans med hälften av linserna, citronsaft, sesamfrö, vitlök, sumak och olivolja. Mixa till en grov konsistens. Smaka av med salt och peppar.
- Rör i resten av linserna. Lägg upp på fat och garnera med fårost, okra och valfritt grönt.