CALAMARITOS MED FÄRSKOST, CITRON OCH CHORIZO

CALAMARITOS MED FÄRSKOST, CITRON OCH CHORIZO

Image Title

Krispig bläckfisk och len mascarpone får samsas i en härlig tapasrätt.  

INGREDIENSER

100 g calamaritos (små bläckfiskar)
1 dl mascarpone
0.5 tsk rivet citronskal
1 tsk citronsaft
0.5 chorizo ca 100 g
vetemjöl att panera med
rapsolja att fritera i
olivolja att steka i
salt och peppar

TILLAGNING

  • Blanda mascarpone med citronskal och citronsaft. Rör om och smaka av med salt och peppar.  
  • Ta bort skinnet på chorizon. Finhacka chorizon och stek den i ca 2 minuter i olivolja.  
  • Skölj och ta bort eventuellt skinn från calamaritos:en. Panera i vetemjöl och fritera på 180 grader till gyllenbrun färg.  
  • Lägg mascarpone i botten på tallrikarna, fördela chorizo, ringla stekoljan från chorizon, lägg på friterad calamaritos och garnera med krossad fläsksvål.