ROSTAD BRIOCHE MED RÖRA PÅ INSJÖKRÄFTOR OCH LAXROM

ROSTAD BRIOCHE MED RÖRA PÅ INSJÖKRÄFTOR OCH LAXROM

ROSTAD BRIOCHE MED RÖRA PÅ INSJÖKRÄFTOR OCH LAXROM

Varför vänta till kräftskivan när du kan göra en fräsch kräftröra redan till midsommar?

INGREDIENSER

2 skivor brioche, rostad
100 g kräftstjärtar i lag, väl avrunna
1 dl vattenkrasse
1 msk finhackad silverlök
1 msk crème fraîche
1 msk majonnäs
2 msk laxrom
0.5 msk finskuren dill
6 skivor gurka, ca 10 cm långa
citronsaft att smaksätta med
olivolja till gurkan
salt och peppar

TILLAGNING

  • Blanda kräftstjärtarna med vattenkrasse, silverlök, crème fraîche, majonnäs och dill. Vänd runt försiktigt och smaka av med citron, salt och peppar.
     
  • Strö lite salt på gurkskivorna och låt stå och dra i några minuter. Ringla lite olivolja på gurkskivorna och rulla dem som rullar. Lägg upp på tallrikar och servera med nyrostad brioche och röran på insjökräftor.