LAX MED SAFFRAN TILLSAMMANS MED RÅHYVLADE GRÖNSAKER OCH DILLMAJONNÄS

LAX MED SAFFRAN TILLSAMMANS MED RÅHYVLADE GRÖNSAKER OCH DILLMAJONNÄS

LAX MED SAFFRAN TILLSAMMANS MED RÅHYVLADE GRÖNSAKER OCH DILLMAJONNÄS

Perfekt på julbordet.

INGREDIENSER

200 g laxfilé utan skinn
2.5 dl vatten
0.5 dl vitvinsvinäger
0.25 dl strösocker
1 dillkvistar
0.5 msk gula senapsfrön
0.5 knivsudd saffran
örter till garnering
salt och peppar

Dillmajonnäs

1 dl Hellmann’s majonnäs
0.5 dl plockad dill
salt och peppar

Råhyvlade grönsaker

0.25 fänkål
0.25 morot, skalad
olivolja
0.5 tsk citronsaft
salt och peppar

TILLAGNING

  • Dela laxen i 8 lika stora bitar och lägg dem i en mindre form. Krydda med salt och peppar.
  • Koka upp vatten, vinäger, strösocker, dillkvistar, senapsfrön och saffran. Slå den varma lagen över laxen och täck med folie. Sätt in i ugn i 10 minuter i 150 grader. Ta ut och kyl av.
  • Mixa majonnäs och dill till en slät grön konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  • Hyvla fänkål och morot tunt. Gnid in i olivolja, citronsaft, salt och peppar.
  • Lägg upp och garnera med örter.