GRATINERADE ZAMBURINAS MED SPENAT, CITRON OCH ÖRTER

GRATINERADE ZAMBURINAS MED SPENAT, CITRON OCH ÖRTER

GRATINERADE ZAMBURINAS MED SPENAT, CITRON OCH ÖRTER

Spara skalet från pilgrimsmusslan så får du till en vacker servering.

INGREDIENSER

6 små pilgrimsmusslor i skal
75 g babyspenat
0.5 vitlöksklyfta, finhackad
0.5 bananschalottenlök, finhackad
1 msk finhackade färska örter t.ex. dill, dragon, persilja
0.5 msk smör
1 msk parmesan, riven

CITRONEMULSION

1 dl brynt smör, varmt ca 50 grader
0.5 ägg kokt i 3 minuter
0.5 äggula
1 msk citronjuice
salt och peppar

TILLAGNING

  • Lossa pilgrimsmusslan från skalet och ta bort romsäcken. Skölj skalen noga. Torka dem och lägg ut dem på en plåt som är klädd med aluminiumfolie.   
  • Knäck och skrapa ur ägget som kokt i 3 minuter i en liten bunke. Tillsätt äggulan. Mixa i det brynta smöret i en tunn stråle till en tjock kräm. Smaka av med citronjuice, salt och peppar.  
  • Sautera vitlök och schalottenlök i ca 5 minuter i smör i en kastrull. Tillsätt spenat och sautera ytterligare i ett par minuter. Häll i örterna och krydda med salt och peppar.   
  • Fördela spenaten i pilgrimsmusselskalen. Lägg pilgrimsmusslorna på spenaten, skeda över citronemulsionen och strö över riven parmesan.   
  • Gratinera på 225 grader grill i ugn till gyllenbrun färg. Lägg upp på fat och servera varma.