SPRÖDA ROTFRUKTER MED GRÄDDFIL OCH TORKAD DILL
En självklart rätt under rotfruktsäsongen.
INGREDIENSER
0.5 rödbeta, skalad och tunt skivad
0.5 palsternacka, tvättad och tunt skivad
0.5 morot, tvättad och tunt skivad
0.5 potatis, tvättad och tunt skivad
0.5 dl gräddfil
salt
rapsolja till fritering
Torkad dill
0.5 knippe dill
TILLAGNING
- Sprid ut dillen på bakplåtspapper på en plåt och sätt in i ugn på 60 grader över- och undervärme. Använder du varmluft hamnar all dill i fläkten. Torka i ugn över natten.
- Lägg den torkade dillen i en mortel eller en kryddkvarn och mortla eller mixa till ett fint pulver. Ställ åt sidan.
- Värm ca 1 liter rapsolja i en kastrull till 160 grader. Fritera rotfrukterna var sort för sig. Lägg upp på hushållspapper och krydda med salt.
- När allt är friterat så lägg upp på fat, ringla gräddfilen över och pudra på dillpulvret med en tesil.