SKINKSTEK MED BRYSSELKÅL, PERSILJEROT, ROSTADE HASSELNÖTTER OCH DRAGONEMULSSION

SKINKSTEK MED BRYSSELKÅL, PERSILJEROT, ROSTADE HASSELNÖTTER OCH DRAGONEMULSSION

SKINKSTEK MED BRYSSELKÅL, PERSILJEROT, ROSTADE HASSELNÖTTER OCH DRAGONEMULSSION

Ge skinksteken lite extra kärlek.

INGREDIENSER

350 g skinkstek utan svål
1 tsk torkad timjan
0.5 vitlöksklyfta, skalad och delad i mindre bitar
75 g brysselkål
1 medelstora persiljerötter, skalade och skurna i klyftor
1 dl trattkantareller
2 dl ansad och väl sköljd grönkål
6 hasselnötter, rostade, skalade och grovt hackade
rapsolja till stekning
smör till stekning
salt och peppar

Dragonemulsion

0.5 ägg, kokt i 3 minuter
1 dl brynt smör, avsvalnat
0.25 dl plockad färsk dragon
0.25 dl plockad färsk persilja
0.5 msk citronsaft
salt och peppar

TILLAGNING

  • Gnid in skinksteken i timjan, hälften av vitlöken, salt och peppar. Bryn gyllenbrun i rapsolja och smör. Lägg skinksteken i en ugnsfast form och baka i ugn på 120 grader till en kärntemperatur på 65 grader. Ta ut och låt vila.
  • Ansa och plocka bort eventuellt fula blad på brysselkål. Koka dem i saltat vatten till de är möra. Kallspola, sila och lägg dem i en kastrull tillsammans med en klick smör, salt och peppar. Ställ åt sidan.
  • Gnid in persiljerotsklyftorna i rapsolja. Krydda med salt och peppar. Baka i ugn på 180 grader till de är gyllenbruna och möra. Stek trattkantarellerna i smör och resten av vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Doppa grönkålen i kokande vatten med salt. Låt koka i 1 minut. Sila av vattnet och tillsätt 1 msk smör. Smaka av med salt och peppar.
  • Knäck ägget och häll ner gulan i en mixerbunke. Skrapa ur ägget noga så du får med all äggvita. Tillsätt dragon, persilja och citronsaft. Mixa till slät grön konsistens. Mixa i det brynta smöret lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
  • Värm grönsakerna och lägg upp på varma tallrikar.