GRILLAD ENTRECÔTE ”TAGLIATA” MED RUCOLA, PINJENÖTTER OCH TRYFFEL

GRILLAD ENTRECÔTE ”TAGLIATA” MED RUCOLA, PINJENÖTTER OCH TRYFFEL

GRILLAD ENTRECÔTE ”TAGLIATA” MED RUCOLA, PINJENÖTTER OCH TRYFFEL

Tagliata är en klassisk italiensk huvudrätt. Här serverar vi den grillad med en härlig tryffeldressing.

INGREDIENSER

2 skivor entrecôte a 225 g
100 g ruccola
1.5 msk rostade pinjenötter
4 romanticatomater, delade
4 små buntmorötter, skalade
1 bananschalottenlökar, skalade
0.5 dl rödvinsvinäger
1 dl strösocker
1.5 dl vatten
olivolja att marinera i
salt och peppar

TRYFFELDRESSING

0.5 dl majonnäs
1 msk vispad crème fraîche
0.5 msk tryffelcrème
salt och peppar

TILLAGNING

  • Blanda alla ingredienserna till tryffeldressingen och smaka av med salt och peppar.   
  • Gnid in morötterna i olivolja, salt och peppar, baka dem möra på 180 grader i ugn.  
  • Dela bananschalottenlöken i cm tjocka skivor. Koka upp rödvinsvinäger, socker och vatten. När det kokar, lägg i schalottenlöken och ta från värmen. Låt löken svalna i lagen.  
  • Blanda lite av tryffeldressingen med ruccolan och tomaterna. Grilla entrecôten och krydda med salt och peppar.
  • Lägg en entrecôte på var tallrik. Lägg en ” hög” med tryffeldressad ruccola och tomat på varje entrecôte. Garnera med morot, schalottenlök och rostade pinjenötter.