KYCKLING TORI NO KARA-AGE

Image Title

Japansk friterad kyckling.

INGREDIENSER

300 g kycklingbröst skuret i centimetertjocka bitar
1.5 msk japansk soja
0.5 msk riven ingefära
0.5 msk rostade sesamfrö
potatismjöl till panering
koriander till garnering
rapsolja till fritering
salt och peppar

Chilimajonnäs

0.5 dl majonnäs
0.5 dl besrirachasås
salt

Råhyvlade grönsaker

0.5 lila morot
0.5 bit broccoli
0.5 it stjälkselleri
1 tsk sesamolja
0.5 tsk risvinäger

TILLAGNING

  • Lägg kycklingbitarna i en bunke och gnid in dem med soja och ingefära. Låt marinera en stund, gärna över natten.
  • Panera kycklingbitarna i potatismjöl och fritera dem i rapsolja.
  • Blanda majonnäs med sriracha och smaka av med salt.
  • Hyvla grönsakerna tunt och gnid in dem med sesamolja och risvinäger.
  • Lägg upp kycklingen klicka på chilimajonnäsen. Garnera med råhyvlade grönsaker och koriander.

TIPS - vill du ha rätten lite större så servera den med ris