SALLAD PÅ SOYAMARINERAD LAX

Image Title

Nordiskt möter asiatiskt.

INGREDIENSER

200 g laxfilé
1 msk soja, gärna japansk
1 mogna avokados
0.5 st blodgrape, skalad och filéad
2 rädisor
50 g machésallad
0.5 bit broccoli
25 g solrosskott
6 sötmandlar, finstrimlade

Salladsdressing

1 msk soja
0.5 msk Mirin
0.5 tsk sesamolja
0.5 msk limejuice

TILLAGNING

  • Blanda alla ingredienser till salladsdressingen. Ställ åt sidan och låt dra.
  • Skär laxen i tunna skivor. Gnid in den i sojan och låt marinera i 10 minuter. 
  • Skala och kärna ur avokadon. Skär den tärningar, en halv centimeter stora. Lägg tärningarna i en bunke och addera grapefiléerna. 
  • Hyvla rädisorna och broccolin tunt och lägg dem i bunken. Lägg även i machésalladen och solrosskotten. Häll salladsdressingen över grönsakerna och rör om försiktigt.
  • Lägg upp på tallrikar och strö över den strimlade mandeln.