Image Title
Vegetariskt alternativ till påskbuffén.
INGREDIENSER
6 blå kongopotatis
6 småpotatisar, t ex amandine
1 kvistar rosmarin
1 dl röda linser, kokta i kycklingbuljong
1.5 msk rostade pumpakärnor
8 flowersprouts (brysselkålsblomma), förvällda
1 dl babyspenat
4 rädisor, kvartade (delade i fyra lika delar)
rapsolja att rosta potatisen i
olivolja och sherryvinäger att dressa salladen med
salt och peppar
TILLAGNING
- Dela potatisen i två delar och lägg dem på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Lägg potatisen med snittytan uppåt.
- Ringla över rapsolja och krydda med rosmarin, salt och peppar. Rosta i ugn till gyllenbrun konsistens på 200 grader.
- Blanda potatisen när den fortfarande är varm med resten av ingredienserna. Blanda med olivolja och sherryvinäger. Krydda med salt och peppar.
- Lägg upp på fat eller tallrikar.