SALLAD PÅ ROSMARIN-ROSTAD POTATIS MED FLOWERSPROUTS OCH RAMSLÖKSVINÄGRETT

Image Title

Vegetariskt alternativ till påskbuffén.

INGREDIENSER

6 blå kongopotatis
6 småpotatisar, t ex amandine
1 kvistar rosmarin
1 dl röda linser, kokta i kycklingbuljong
1.5 msk rostade pumpakärnor
8 flowersprouts (brysselkålsblomma), förvällda
1 dl babyspenat
4 rädisor, kvartade (delade i fyra lika delar)
rapsolja att rosta potatisen i
olivolja och sherryvinäger att dressa salladen med
salt och peppar

TILLAGNING

  • Dela potatisen i två delar och lägg dem på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Lägg potatisen med snittytan uppåt.
  • Ringla över rapsolja och krydda med rosmarin, salt och peppar. Rosta i ugn till gyllenbrun konsistens på 200 grader.
  • Blanda potatisen när den fortfarande är varm med resten av ingredienserna. Blanda med olivolja och sherryvinäger. Krydda med salt och peppar.
  • Lägg upp på fat eller tallrikar.