POCHERAT ÄGG MED SPENAT OCH HOLLANDAISE PÅ BRYNT SMÖR OCH CITRON

POCHERAT ÄGG MED SPENAT OCH HOLLANDAISE PÅ BRYNT SMÖR OCH CITRON

POCHERAT ÄGG MED SPENAT OCH HOLLANDAISE PÅ BRYNT SMÖR OCH CITRON
En frukost du står dig länge på.

INGREDIENSER

2 skivor briochebröd
2 ägg, kokt i 3 minuter så färska som möjligt
0.5 msk ättika 12%
2 dl babyspenat
0.5 finhackad schalottenlök
0.5 finhackad vitlöksklyfta
smör till stekning
dill till garnering
smörgåskrasse till garnering
salt och peppar

Hollandaise med brynt smör och citron

0.5 ägg, kokt i 3 minuter
1 dl brynt smör, avsvalnat till ca 70 grader
0.5 msk citronsaft
salt och peppar

TILLAGNING

  • Knäck det kokta ägget i en mixerkanna. Var noga med att skrapa ur all äggvita.
  • Häll i citronsaft. Mixa i det varma smöret lite i taget till slät och krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  • Koka upp ca 1 liter vatten, ättika och salt i en kastrull. Knäck äggen i kaffekoppar, det är viktigt att inte gulan går sönder. När vattnet kokar skruva ner värmen till strax under kokpunkten och sätt fart på vattnet med en visp. Häll i äggen ett i taget och pochera i 4 minuter. Lyft upp äggen med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
  • Sautera schalottenlök och vitlök i smör till den är mjuk, tillsätt spenat och vänd runt i någon minut. krydda med salt och peppar.
  • Stek briochen i smör. Lägg upp på varma tallrikar och garnera med dill och krasse.