POLLO AZAFRAN

POLLO AZAFRAN

Image Title

En smakrik rätt med ugnsbakad potatis och saffran. Här serverar vi den med en dragonmajonnäs som passar mycket bra till just kyckling.  

INGREDIENSER

2 kycklinglårfiléer med skinn
6 små potatisar, skalade
½ silverlök, skalad och skuren i klyftor
0.5 röd paprika, urkärnad och skuren i mindre bitar
1 lagerblad
2 vitlöksklyftor, skalade
1 timjankvistar
1 dl vitt vin
0.5 citron, skuren i mindre bitar
saffran att krydda med
olivolja
salt och peppar

DRAGONMAJONNÄS

0.5 dl majonnäs
1 msk finhackad dragon
0.5 ½ tsk citronsaft
salt och peppar

TILLAGNING

  • Lägg potatis, silverlök, paprika, lagerblad, vitlök, timjan, vitt vin, citron och saffran i en ugnsfast form. Ringla över olivolja, krydda med salt och peppar och blanda väl.  
  • Lägg ett galler på formen och lägg kycklingen på gallret. Krydda med salt och peppar. Sätt in i ugn på 180 grader och baka till kycklingen fått krispigt skinn och har en kärntemperatur på 65 grader.  
  • Ta ut kycklingen när den är klar och låt potatis och grönsaker gå i ytterligare några minuter till de är möra.  
  • Servera med dragonmajonnäs.