ROTFRUKTSBRÖD MED KALLRÖKT LAX, AVOKADO OCH FÄRSKOST

Image Title

En matigare lunchmacka att ha med på påskutflykten.

INGREDIENSER

2 rotfruktsbröd
6 tunna skivor kallrökt lax
0.5 mogen avokado, urkärnad och skalad
3 msk färskost
2 röda steklökar, skalade och delade på längden
1 msk vitvinsvinäger
2 msk strösocker
3 msk vatten
grönt att garnera med, gärna vattenkrasse
svartpeppar

TILLAGNING

  • Koka upp vinäger, strösocker och vatten i en liten kastrull. När det kokar, lägg i den delade röda steklöken. Ta kastrullen från värmen och låt svalna.
  • Bred ovan och underdelarna på rotfruktsbrödet med färskost.
  • Skiva avokadon och fördela den på underdelarna av brödet.
  • Lägg på lax och den nu picklade rödlöken. Avsluta med vattenkrasse och svartpeppar. Lägg på ovandelarna och servera.