CHURROS MED VARM CHOKLADKRÄM

Image Title

Ett spanskt bakverk med friterad deg som påminner om munkar i smaken. En ljuvlig dessert som toppas med choklad.  

INGREDIENSER

0.5 ½ dl standardmjölk
0.5 ½ dl vatten
60 g smör
0.5 nypa salt
1 msk strösocker
1.5 ½ dl vetemjöl
1.5 ägg
strösocker och kanel att vända churros:en i
rapsolja att fritera i

TILLAGNING

  • Koka upp mjölk, vatten, smör och salt i en kastrull. Sikta i mjölet och rör om till det blir en deg och att den släpper från kanterna på kastrullen.  
  • Lägg degen i en blandare och arbeta degen med degkrok på medelhastighet i ca 5 minuter.  
  • Tillsätt äggen ett och ett. Låt degen bli homogen mellan varje ägg.  
  • Fyll smeten i en spritspåse med stor stjärntyll. Spritsa droppformar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Frys in plåten med churros.  
  • Fritera i rapsolja i 180 grader till gyllenbrun färg. Lyft upp churros:en med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Vänd i socker och kanel.  
  • Servera med smält choklad av god kvalitet.