Image Title
Enkel, men lyxig påsklunch med krispig topping.
INGREDIENSER
2 skivor rågbröd
majonnäs att bre rågbrödet med
150 g varmrökt lax utan skinn
2 vaktelägg
0.5 dl vit vitvinsvinäger
1 msk laxrom
1 hyvlade rädisor
smörgåskrasse att garnera med
körvel att garnera med
svartpeppar
TILLAGNING
- Lägg ner vakteläggen i kokande vatten och koka i 2 min och 10 sekunder. Ta upp och kyl omedelbart i isvatten.
- Häll bort vattnet när äggen är kalla och häll på vitvinsvinäger så att det täcker. Låt ligga i vinägern i ett par timmar. Vinägern gör skalet mjukt.
- Skala och dela äggen.
- Bred rågbrödet med majonnäs. Fördela laxen på rågbrödet. Klicka på laxrommen och lägg på äggen.
- Garnera med rädisa, smörgåskrasse och körvel. Krydda med svartpeppar från kvarn.