ROSTADE MORÖTTER MED PARMESANKRÄM

ROSTADE MORÖTTER MED PARMESANKRÄM

Image Title

En nyttig energihöjare som funkar både som mellanmål och förrätt.

INGREDIENSER

9 minimorötter
1 skalade vitlöksklyftor
0.5 liten bit ingefära
1 kvistar timjan
olivolja
salt och peppar

Parmesankräm

0.5 dl majonnäs
0.5 dl creme fraiche
0.5 dl riven parmesanost
salt och peppar

TILLAGNING

  • Tvätta morötterna noga. lägg dem i en ugnsfast form. Gnid in dem med vitlök, ingefära, olivolja, timjan, salt och peppar. Baka på 180 grader i ca 25 minuter tills morötterna är möra. Ta ut och låt svalna.
  • Blanda majonnäs, crème fraiche och riven parmesan. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg upp morötter på en tallrik och en rejäl klick parmesankräm bredvid.