CARNITAS MED AVOKADO OCH CRÈME FRAICHE

Image Title

Byt ut din vanliga fredagstacos mot långkokt kött som smälter i munnen, krämig avokado och frisk lime.  

INGREDIENSER

1.5 skivor fläskkarré à 200 g
1 ½ dl apelsinjuice
3 vitlöksklyftor, skalade
0.5 mogen avokado
0.5 plommontomat, urkärnad och tärnad
0.5 rödlök, skalad, halverad och finhackad
0.5 ½ dl crème fraiche, lagd på spritspåse
0.5 lime
koriander att garnera med
tortillabröd, majs eller vete
salt och peppar

TILLAGNING

  • Lägg fläskkarrén så att det så gott det går täcker botten på en kastrull.  
  • Häll i apelsinjuice och vitlök. Krydda med salt och peppar. Häll på vatten så att det täcker. Lägg på ett lock och sätt in kastrullen i ugn på 100 grader i 6 timmar. Karrén skall med lätthet gå att dela med två gafflar.  
  • Lyft ur köttet och lägg det i en ugnsfast form med bakplåtspapper i botten. ”Riv sönder” karrén med två gafflar så det blir långa trådar.  
  • Skeda över ca 2 dl av buljongen och sätt in i ugn på 180 grader i ca 15 minuter. Rör om var femte minut. Köttet skall börja bli krispigt i kanterna och buljongen skal få ”koka in”.  
  • Fyll tortillabröd och toppa med avokado, tomat och rödlök. Spritsa på crème fraiche. Pressa över lite lime och garnera med koriander.