KRYDDSTARKA GAMBAS MED BLOODY MARY-DRESSING

KRYDDSTARKA GAMBAS MED BLOODY MARY-DRESSING

Bloody mary är ett namn du kanske känner igen från den klassiska blodröda drinken med tomat och selleri i. Här använder vi den istället som sås till heta räkor. 

INGREDIENSER

8 jätteräkor, skalade och kokta
1 dl gurka, skalad, urkärnad och skuren i små tärningar
0.5 rödlök, skalad, halverad och finhackad
1 plommontomater, urkärnade och tärnade
1 jalapeño, urkärnade och fintärnade
0.5 dl koriander, finskuren
0.5 msk limejuice
1 avokado, skalade, urkärnade och skivade

BLOODY MARY-DRESSING

0.5 dl ketchup
1 dl färdig bloody mary-mix (finns att köpa i välsorterade matbutiker)
1 msk limejuice
0.5 tsk salt

TILLAGNING

  • Blanda räkor, gurka, rödlök, plommontomat, jalapeño, koriander och limejuice. Låt stå och marinera i 10 minuter i kyl.  
  • Blanda alla ingredienser till bloody mary-dressingen.  
  • Lägg upp på tallrikar och servera med avokado.