KRYDDSTARKA GAMBAS MED BLOODY MARY-DRESSING
![](/sites/g/files/hubmab986/files/2022-04/Spicy_gambas%20%281%29.jpg)
![](/sites/g/files/hubmab986/files/2022-04/Spicy_gambas%20%281%29.jpg)
Bloody mary är ett namn du kanske känner igen från den klassiska blodröda drinken med tomat och selleri i. Här använder vi den istället som sås till heta räkor.
INGREDIENSER
8 jätteräkor, skalade och kokta
1 dl gurka, skalad, urkärnad och skuren i små tärningar
0.5 rödlök, skalad, halverad och finhackad
1 plommontomater, urkärnade och tärnade
1 jalapeño, urkärnade och fintärnade
0.5 dl koriander, finskuren
0.5 msk limejuice
1 avokado, skalade, urkärnade och skivade
BLOODY MARY-DRESSING
0.5 dl ketchup
1 dl färdig bloody mary-mix (finns att köpa i välsorterade matbutiker)
1 msk limejuice
0.5 tsk salt
TILLAGNING
- Blanda räkor, gurka, rödlök, plommontomat, jalapeño, koriander och limejuice. Låt stå och marinera i 10 minuter i kyl.
- Blanda alla ingredienser till bloody mary-dressingen.
- Lägg upp på tallrikar och servera med avokado.