WALLENBERGARE

Image Title

En husmansklassiker med det lilla extra.

INGREDIENSER

250 g kalvfärs, gärna dubbelmald
2 dl vispgrädde
3 äggulor
2 dl rivet vitt bröd
rapsolja
2 msk brynt smör
salt och peppar

Potatispuré

300 g skalad potatis, amadine eller liknande
0.5 dl mjölk
25 g smör
salt

Gröna ärtor

1 dl små gröna ärtor
1.5 msk finhackad schalottenlök
0.5 msk smör

TILLAGNING

  • Mixa kalvfärs, äggula, salt och peppar i en hushållsassistent, mixa färsen tills att den blir jämn. Tillsätt grädden genom en tunn stråle. Forma färsbiffar och panera dem i det rivna brödet. 
  • Bryn biffarna gyllenbruna i rapsolja. lägg dem sedan på en plåt och grädda dem i ugnen vid 120 grader. De ska ha en kärntemperatur på 67 grader. 
  • Koka potatisen mjuk och häll av vattnet. Mosa med en potatisstöt och vänd i mjölk och smör. Smaka av med salt.
  • Sautera schalottenlöken i smör tills den är mjuk. Tillsätt ärtorna och smaka av med salt och peppar.
  • Lägg upp på fat eller tallrikar och servera med brynt smör.