BAGHALI GHATOGH RAGU PÅ VITA BÖNOR, ÄGG OCH DILL

BAGHALI GHATOGH RAGU PÅ VITA BÖNOR, ÄGG OCH DILL

BAGHALI GHATOGH RAGU PÅ VITA BÖNOR, ÄGG OCH DILL

Dill är en viktig komponent i denna bönbaserade rätt som härstammar från norra Iran. 

INGREDIENSER

200 g stora vita bönor, blötlagda och skalade
2 vitlöksklyftor, skalad och finhackad
0.5 gul lök, skalade och finhackade
0.5 dl finhackad dill
0.5 tsk gurkmeja
2 stora ägg, gärna ekologiska
olivolja
salt och peppar

TILLAGNING

  • Sautera lök och vitlök i olivolja till den är mjuk och utan att den tagit färg.
     
  • Tillsätt dill, gurkmeja och vita bönor. Krydda med salt och peppar.
     
  • Fyll på med vatten så att det täcker. Låt sjuda i ca 45 minuter eller till bönorna är möra.
     
  • Några minuter innan servering, tillsätt äggen i bönragun och låt dem få sjuda i ca 4 minuter.