BAGHALI GHATOGH RAGU PÅ VITA BÖNOR, ÄGG OCH DILL
![](/sites/g/files/hubmab986/files/2022-04/Baghali_Ghatogh%20%281%29_1.jpg)
![](/sites/g/files/hubmab986/files/2022-04/Baghali_Ghatogh%20%281%29_2.jpg)
Dill är en viktig komponent i denna bönbaserade rätt som härstammar från norra Iran.
INGREDIENSER
200 g stora vita bönor, blötlagda och skalade
2 vitlöksklyftor, skalad och finhackad
0.5 gul lök, skalade och finhackade
0.5 dl finhackad dill
0.5 tsk gurkmeja
2 stora ägg, gärna ekologiska
olivolja
salt och peppar
TILLAGNING
- Sautera lök och vitlök i olivolja till den är mjuk och utan att den tagit färg.
- Tillsätt dill, gurkmeja och vita bönor. Krydda med salt och peppar.
- Fyll på med vatten så att det täcker. Låt sjuda i ca 45 minuter eller till bönorna är möra.
- Några minuter innan servering, tillsätt äggen i bönragun och låt dem få sjuda i ca 4 minuter.