LAMMSTEK MED CASSOULET PÅ BÖNOR, TOMAT, CHORIZO OCH ROSMARIN

LAMMSTEK MED CASSOULET PÅ BÖNOR, TOMAT, CHORIZO OCH ROSMARIN

Mustigt långkok på lamm.

INGREDIENSER

1 lammstek med ben, ca 2 1/2 kg
6 dl vita bönor, blötlagda i minst 10 timmar
2 liter kycklingbuljong
2 gula lökar, skalade
2 morötter, skalade
24 cocktailtomater, delade
1 röd chili, skuren i mindre bitar
2 msk tomatpuré
5 vitlöksklyftor
6 lagerblad
4 timjankvistar
1/2 dl rödvinsvinäger
4 färska chorizo á 120 g
2 kvistar rosmarin
8 kryddnejlikor
1 msk hel svartpeppar
olivolja att steka i
salt och peppar

TILLAGNING

  • Gnid in lammsteken i salt och peppar. Bryn den i olivolja och sätt in i ugn på 100 grader till en kärntemperatur på 60 grader.
  • Ta fram en rymlig kastrull och lägg i vita bönor, lök, morot, cocktailtomat, chili, tomatpuré, vitlök, lagerblad, timjan, rödvinsvinäger, chorizo och rosmarin.
  • Lägg nejlika och svartpeppar i en tesil och lägg ner den i grytan. Häll på kycklingbuljong så att det täcker. Lägg på ett lock och sätt in i ugn på 150 grader i 2 timmar eller till bönorna är mjuka.
  • Smaka av med salt och peppar. Servera lammsteken med cassoulen.