LAMMSTEK MED CASSOULET PÅ BÖNOR, TOMAT, CHORIZO OCH ROSMARIN

LAMMSTEK MED CASSOULET PÅ BÖNOR, TOMAT, CHORIZO OCH ROSMARIN

LAMMSTEK MED CASSOULET PÅ BÖNOR, TOMAT, CHORIZO OCH ROSMARIN

Mustigt långkok på lamm.

INGREDIENSER

1 lammstek med ben, ca 2 1/2 kg
6 dl vita bönor, blötlagda i minst 10 timmar
2 liter kycklingbuljong
2 gula lökar, skalade
2 morötter, skalade
24 cocktailtomater, delade
1 röd chili, skuren i mindre bitar
2 msk tomatpuré
5 vitlöksklyftor
6 lagerblad
4 timjankvistar
1/2 dl rödvinsvinäger
4 färska chorizo á 120 g
2 kvistar rosmarin
8 kryddnejlikor
1 msk hel svartpeppar
olivolja att steka i
salt och peppar

TILLAGNING

  • Gnid in lammsteken i salt och peppar. Bryn den i olivolja och sätt in i ugn på 100 grader till en kärntemperatur på 60 grader.
  • Ta fram en rymlig kastrull och lägg i vita bönor, lök, morot, cocktailtomat, chili, tomatpuré, vitlök, lagerblad, timjan, rödvinsvinäger, chorizo och rosmarin.
  • Lägg nejlika och svartpeppar i en tesil och lägg ner den i grytan. Häll på kycklingbuljong så att det täcker. Lägg på ett lock och sätt in i ugn på 150 grader i 2 timmar eller till bönorna är mjuka.
  • Smaka av med salt och peppar. Servera lammsteken med cassoulen.