KRYDDSILL MED ÄPPLE, FRANSK SENAP OCH KAVRING

KRYDDSILL MED ÄPPLE, FRANSK SENAP OCH KAVRING

En enkel och somrig frukost för sillälskaren.

INGREDIENSER

2 kryddsillfiléer
2 skivor kavring
0.5 Granny Smith-äpple, skuret i små tärningar
1 msk kapris, väl avrunnen
1 vitspetsade rädisor, tunt hyvlade
2 tsk dijonsenap
0.5 dl vispad crème fraîche, lagd i spritspåse
1 picklade röda steklökar
smör till kavring
dill att garnera med
smörgåskrasse att garnera med

TILLAGNING

  • Skär till kryddsill och kavring i samma storlek. Smöra kavringen och lägg på kryddsillen. Lägg upp på tallrikar. 
     
  • Klicka på en tsk dijonsenap på varje tallrik. Spritsa 3–4 klickar av crème fraîchen på varje tallrik. Fördela äppeltärningar, kapris och hyvlade rädisor jämt på kryddsillen. Lägg på den picklade löken och garnera med dill och smörgåskrasse.