HAVSABBORRE MED PICO DE GALLO OCH SMÖRSTEKT MAJS
![Seabass](/sites/g/files/hubmab986/files/2022-04/Seabass%20%282%29.jpg)
![Seabass](/sites/g/files/hubmab986/files/2022-04/Seabass%20%282%29.jpg)
Ikväll blir det havsabborre med pico de gallo. En mexikansk salsa på lime, koriander och lök som ger rätten en härlig fräschör.
INGREDIENSER
300 g havsabborre-filé med skinn
1 sockermajs
1 vitlöksklyftor, skalade och tunt skivade
1.5 plommontomater, skalade, urkärnade och tärnade
0.5 rödlök, skalad, halverad och finhackad
1 msk limejuice
1 msk koriander, finskuren
0.5 röd peppar, urkärnad och finhackad
1 msk smör
olivolja att steka i
salt och peppar
ÖRTMAJONNÄS
0.5 ½ dl majonnäs
0.5 msk koriander, finskuren
0.5 msk bladpersilja, finskuren
0.5 msk oregano, finskuren
0.5 tsk dijonsenap
TILLAGNING
- Ta bort blasten från majsen. Skär av majskornen. Blanchera majskornen i saltat vatten i 3 minuter. Kyl i isvatten.
- Pico de gallo. Blanda plommontomat, rödlök, limejuice, koriander och röd peppar. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan och låt dra.
- Mixa majonnäs med koriander, bladpersilja, oregano och dijonsenap till slät konsistens. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
- Stek fiskfiléerna gyllenbruna i olivolja, krydda med salt och peppar.
- Stek majsen i smör tillsammans med vitlöken.
- Lägg upp på tallrikar. Smörstekt majs i botten, fisken på majsen och lägg pico de gallo ovanpå. Servera med örtmajonnäs.