PAN CON TOMAT MED ANCHOA OCH RIVEN MANCHEGO

PAN CON TOMAT MED ANCHOA OCH RIVEN MANCHEGO

Image Title

Vitlöksbröd tillsammans med sältan från sardeller och manchego blir en perfekt tapasrätt.  

 

INGREDIENSER

1 skivor levainebröd
1 cocktailtomater
0.5 vitlöksklyfta, skalad
4 anchoafiléer (sardellfiléer av bra kvalitet från Spanien eller Portugal)
0.5 bit manchego att riva
10 rucolablad
0.5 tsk olivolja
½ tsk citronsaft
olivolja att steka i
salt och peppar

TILLAGNING

  • Stek brödskivorna gyllenbruna i olivolja. Gnid vitlöken på brödskivorna.  
  • Dela tomaterna på hälften och gnid dem på brödskivorna.  
  • Marinera rucolan i olivolja och citron. Krydda med salt och peppar.  
  • Lägg rucolan på brödskivorna och dela var brödskiva i fyra delar.  
  • Fördela sardellerna och riv över manchego.