PAN CON TOMAT MED ANCHOA OCH RIVEN MANCHEGO

Image Title

Vitlöksbröd tillsammans med sältan från sardeller och manchego blir en perfekt tapasrätt.  

 

INGREDIENSER

1 skivor levainebröd
1 cocktailtomater
0.5 vitlöksklyfta, skalad
4 anchoafiléer (sardellfiléer av bra kvalitet från Spanien eller Portugal)
0.5 bit manchego att riva
10 rucolablad
0.5 tsk olivolja
½ tsk citronsaft
olivolja att steka i
salt och peppar

TILLAGNING

  • Stek brödskivorna gyllenbruna i olivolja. Gnid vitlöken på brödskivorna.  
  • Dela tomaterna på hälften och gnid dem på brödskivorna.  
  • Marinera rucolan i olivolja och citron. Krydda med salt och peppar.  
  • Lägg rucolan på brödskivorna och dela var brödskiva i fyra delar.  
  • Fördela sardellerna och riv över manchego.