HALSTRAD LAX MED ÄGG, ANSJOVIS, DILL, GRÄSLÖK OCH BRYNT SMÖR

HALSTRAD LAX MED ÄGG, ANSJOVIS, DILL, GRÄSLÖK OCH BRYNT SMÖR

Image Title

Fisk gånger två med nötigt smör.

INGREDIENSER

350 g laxfilé utan skinn, delad i 4 lika stora bitar
0.5 burk ansjovis 125 g
2 hårdkokta skalade ägg
0.75 msk finskuren gräslök
0.5 msk finskuren dill
2-3 msk majonnäs
2 msk brynt smör
dill att garnera med
rapsolja att steka i
salt och peppar

TILLAGNING

  • Hacka äggen fint. Skär hälften ansjovisen i små bitar, resterande sparas för garnering.
  • Blanda hackade ägg, skuren ansjovis, gräslök och dill i en bunke. Tillsätt lite majonnäs i taget till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  • Stek laxen på hög värme till gyllenbrun färg och lägg över i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar och sätt i ugn på 100 grader till en innertemperatur på 50 grader.
  • Lägg ägg och ansjovisröran i botten på tallrikar, lägg laxen ovanpå. Garnera med dill och ansjovis. Avsluta med att ringla varmt brynt smör över.