TARTAR PÅ RÖDING MED FRITERAD FÄRSKPOTATIS, PICKLAD INGEFÄRA, SESAM OCH SOJAMAJO

TARTAR PÅ RÖDING MED FRITERAD FÄRSKPOTATIS, PICKLAD INGEFÄRA, SESAM OCH SOJAMAJO

TARTAR PÅ RÖDING MED FRITERAD FÄRSKPOTATIS, PICKLAD INGEFÄRA, SESAM OCH SOJAMAJO

TARTAR PÅ RÖDING MED FRITERAD FÄRSKPOTATIS, PICKLAD INGEFÄRA, SESAM OCH SOJAMAJO TARTAR PÅ RÖDING MED FRITERAD FÄRSKPOTATIS, PICKLAD INGEFÄRA, SESAM OCH SOJAMAJO

Hemmagjorda chips på färskpotatis blir här en del av en svenskasiatisk fusion.

INGREDIENSER

150 g rödingfilé, tärnad
3 små färskpotatis
25 g picklad ingefära (också kallat gari)
1 msk rostade sesamfrö
2 vårlökar, förvällda
1 msk finskuren gräslök
½ kruka smörgåskrasse
2 msk kikkoman soja
0.5 msk mirin
rapsolja att fritera i
salt och peppar

SOJAMAJO

2 msk majonnäs
0.5 msk kikkoman soja

TILLAGNING

  • Hyvla potatisen tunt och fritera dem gyllenbruna och krispiga på medelvärme (ca 140 grader) i rapsolja. Låt rinna av på hushållspapper.
     
  • Blanda rödingtärningar, sesamfrö, gräslök, soja och mirin. Rör om försiktigt och smaka av med salt och peppar. Blanda majonnäs och soja. Lägg på spritspåse. Lägg upp rödingtartar på fyra tallrikar. Garnera med färskpotatischips, ingefära, vårlök, smörgåskrasse och sojamajo.