KRYDDIGA ÄPPLEN MED PISTAGE OCH ROSENVATTEN

KRYDDIGA ÄPPLEN MED PISTAGE OCH ROSENVATTEN

KRYDDIGA ÄPPLEN MED PISTAGE OCH ROSENVATTEN

Rosenvatten är en ingrediens som ofta förekommer i det persiska köket, gärna i bakelser och andra sötsaker. Testa det tillsammans med varma och söta äpplen.

INGREDIENSER

225 g strösocker
160 g vatten
2 stora fasta äpplen, skalade, urkärnade och klyftade
4 kardemummakapslar
0.5 kanelstång
5 svartpepparkorn
1 msk rosenvatten
1 msk limejuice
3 msk pistagenötter, finhackade

TILLAGNING

  • Koka strösocker och vatten till sockret löst sig.
     
  • Lägg i äppelklyftor, kardemumma, kanel och svartpeppar. Sänk värmen och låt sjuda i ca 10–15 minuter till äppelklyftorna är mjuka och genomskinliga.
     
  • Häll i rosenvatten och ställ åt sidan och låt svalna.
     
  • Lyft ur äppelklyftorna och lägg dem i skålar.
     
  • Koka ihop sockerlagen till tjock konsistens. Häll i limejuice.
     
  • Ringla sockerlagen över äpplena. Strö över pistagenötterna.