FLAN MED KARAMELLSÅS

Image Title

En krämig pudding med karamellsås på toppen. Ett perfekt avslut på en middag.

INGREDIENSER

0.5 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
2 dl standardmjölk
2.5 ägg
0.5 tsk vaniljpulver
1.5 dl strösocker

TILLAGNING

  • Häll kondenserad mjölk, standardmjölk, ägg och vaniljpulver i en bunke.  
  • Mixa till slät konsistens med en stavmixer.  
  • Smält sockret försiktigt och låt det karamelliseras och bli gyllenbrunt.  
  • Häll det karamelliserade sockret i botten av en brödform. Låt svalna.  
  • Häll i äggsmeten. Täck med aluminiumfolie och baka i vattenbad i ugn på 160 grader i 45 minuter. Ta ut och låt svalna  
  • Skär längs kanterna och stjälp upp på ett fat. Dela i mindre bitar.