RABARBER OCH MANDELKAKA MED PISTAGE OCH BRYNT SMÖR

RABARBER OCH MANDELKAKA MED PISTAGE OCH BRYNT SMÖR

Image Title

Mandelmjöl är naturligt glutenfritt och ger en god, nötig smak till bakverk.

INGREDIENSER

75 g mandelmjöl
1 dl strösocker
1.5 ägg
60 g brynt smör
1 msk pistagenötter, hackade
0.5 dl vispad crème fraiche, i spritspåse

RABARBER

100 g rabarber
1 dl strösocker
1 dl vatten
½ vaniljstång

TILLAGNING

  • Blanda mandelmjöl, strösocker, ägg och varmt brynt smör i en bunke. Vispa till slät smet.
  • Häll i en valfri form och baka på 180 grader i ca 15 minuter eller till kakan har ”stannat” och är gyllenbrun. Sätt i kyl.
  • Skala rabarberna. Koka upp strösocker, vatten och skalen från rabarberna. Dela och skrapa ur vaniljen och lägg det i sockerlagen. Låt koka i 5 minuter.
  • Dela rabarberna i mindre bitar. Ta kastrullen från värmen och lägg rabarberna i sockerlagen. Låt svalna i lagen.
  • Dela mandelkakan i önskade bitar. Spritsa på crème fraiche, strö över pistagenötter och lägg på rabarberna.