PARISARE MED ÄGG, KARAMELLISERAD LÖK, PICKLADE BETOR OCH CHILISÅS

PARISARE MED ÄGG, KARAMELLISERAD LÖK, PICKLADE BETOR OCH CHILISÅS

En klassiker med lite extra sting.

INGREDIENSER

250 g blandfärs
1 ägg
0.75 dl vispgrädde
0.5 dl finhackad smörstekt lök
1 gula lökar
0.5 msk smör
0.5 msk strösocker
1 msk kapris
2 ägg
2 msk chilisås
2 skivor bröd
smör till stekning
rapsolja till stekning
salt och peppar

Picklade betor

2 polkabetor
0.25 dl ättika
0.5 dl strösocker
0.75 dl vatten
1 lagerblad
2 kryddpepparkorn
2 kryddnejlikor

TILLAGNING

  • Börja med betorna. Koka betorna mjuka i saltat vatten. Skala dem och dela dem i vars 4 bitar. Koka upp ättika, strösocker, vatten med kryddorna. Koka till sockret är löst. Lägg i betorna. Kyl.
  • Blanda blandfärs, ägg, vispgrädde och stekt lök till en homogen färs. Krydda med salt och peppar.
  • Forma 4 biffar av färsen och bryn dem i hälften smör, hälften rapsolja. Lägg över i ugnsfast form och baka i ugn på 120 grader till en kärntemperatur på 65 grader.
  • Skala den gula löken och skiva den tunt. Stek löken på medelhög värme i smör. När löken är gyllenbrun tillsätt strösocker, salt och peppar. Ställ åt sidan.
  • Stek äggen i smör. Stek brödskivorna i rapsolja och smör.
  • Servera med kapris, betor och chilisås.