PARISARE MED ÄGG, KARAMELLISERAD LÖK, PICKLADE BETOR OCH CHILISÅS

PARISARE MED ÄGG, KARAMELLISERAD LÖK, PICKLADE BETOR OCH CHILISÅS

PARISARE MED ÄGG, KARAMELLISERAD LÖK, PICKLADE BETOR OCH CHILISÅS

En klassiker med lite extra sting.

INGREDIENSER

250 g blandfärs
1 ägg
0.75 dl vispgrädde
0.5 dl finhackad smörstekt lök
1 gula lökar
0.5 msk smör
0.5 msk strösocker
1 msk kapris
2 ägg
2 msk chilisås
2 skivor bröd
smör till stekning
rapsolja till stekning
salt och peppar

Picklade betor

2 polkabetor
0.25 dl ättika
0.5 dl strösocker
0.75 dl vatten
1 lagerblad
2 kryddpepparkorn
2 kryddnejlikor

TILLAGNING

  • Börja med betorna. Koka betorna mjuka i saltat vatten. Skala dem och dela dem i vars 4 bitar. Koka upp ättika, strösocker, vatten med kryddorna. Koka till sockret är löst. Lägg i betorna. Kyl.
  • Blanda blandfärs, ägg, vispgrädde och stekt lök till en homogen färs. Krydda med salt och peppar.
  • Forma 4 biffar av färsen och bryn dem i hälften smör, hälften rapsolja. Lägg över i ugnsfast form och baka i ugn på 120 grader till en kärntemperatur på 65 grader.
  • Skala den gula löken och skiva den tunt. Stek löken på medelhög värme i smör. När löken är gyllenbrun tillsätt strösocker, salt och peppar. Ställ åt sidan.
  • Stek äggen i smör. Stek brödskivorna i rapsolja och smör.
  • Servera med kapris, betor och chilisås.