KRÄMIG MIDSOMMARSILL MED EKOLOGISKT ÄGG OCH SIKROM

KRÄMIG MIDSOMMARSILL MED EKOLOGISKT ÄGG OCH SIKROM

Inled morgonen med en sillmacka och somriga örter.

INGREDIENSER

1 ekologiska ägg, kokta i 6 minuter
2 matjesfiléer, sköljda, torkade och skurna i cm tjocka bitar
0.5 dl matlagningsyoghurt
0.5 dl majonnäs
1 tsk mild senap
1 msk finskuren gräslök
0.5 msk finskuren dill
1 msk finhackad rödlök
1 tsk sikrom
0.5 msk strösocker
sikrom att garnera med
rödlöksstrimlor att garnera med
citronsaft att smaka av med
salt och peppar

TILLAGNING

  • Blanda yoghurt, majonnäs, senap, gräslök, dill, rödlök, sikrom och socker. Rör om väl och smaka av med citron, salt och peppar. Lägg i matjessillen och vänd runt försiktigt.
     
  • Skala och dela äggen i halvor. Lägg upp och garnera med sikrom och rödlöksstrimlor. Servera med rågbröd och hårt bröd.